Als je als zelfstandige aan de slag gaat zul je voordat je je eerste opdracht aanneemt moeten bepalen wat je uurtarief gaat worden. Het is daarbij belangrijk dat je een tarief kiest dat niet te hoog maar ook zeker niet te laag is. Als je voor een laag tarief gaat werken dan is het in een later stadium erg lastig om je prijzen te verhogen. Je klanten zijn dan gewend aan je lage tarief en baseren daar voor een belangrijk deel hun keuze voor jouw bedrijf op. Als je dan ineens de tarieven omhoog gooit is de kans groot dat je klanten massaal weglopen, ook als ze bij een ander niet veel goedkoper uit zijn dan bij jou ondanks je prijsverhoging.

Kies voor kwaliteit en niet voor kwantiteit

Als je met bepaalde producten gaat werken, kies dan weloverwogen een merk. Of je nu als schilder of als schoonheidsspecialiste aan de slag gaat. Ook hier geldt dat je, eenmaal begonnen, lastig nog kunt switchen, zeker als je bij nader inzien toch een te goedkope keuze hebt gemaakt waar je niet tevreden over bent als het om de kwaliteit gaat. Natuurlijk bepaal je je uurtarief of je prijs per opdracht mede aan de hand van de kostprijs van producten of grondstoffen die je gebruikt.

Ga te rade bij vakgenoten

Als je nog moet gaan starten als zelfstandige kun je bij vakgenoten te rade gaan. Dat kun je openlijk doen of anoniem. Een offerte aanvragen kan natuurlijk altijd. Doe dit niet te opzichtig als je anoniem wilt blijven. Vraag niet bij tien bedrijven een offerte op die je vervolgens met een vriendelijk mailtje afzegt. Veel ondernemers kennen elkaar en het zal opvallen als ze allemaal een offerte aanvraag krijgen die vervolgens wordt afgewezen met een vage smoes. Je kunt natuurlijk ook bij brancheorganisaties informeren naar gangbare tarieven in jouw beroepsgroep.

Hanteer altijd een eenduidig uurtarief

Natuurlijk kun je wel wat schuiven of schipperen met je uurtarief. Maar houd de marges beperkt. Mensen praten met elkaar en als je voor de ene klant veel goedkoper werkt dan voor de andere zal dat op de lange termijn in je nadeel werken. Dan kun je beter een gulden middenweg kiezen die voor iedereen aantrekkelijk is. Vergeet ook niet om je tarief regelmatig aan te passen. Een jaarlijkse inflatiecorrectie is niet meer dan logisch. Verhoging van het btw-tarief of andere kosten kun je zonder meer doorberekenen, dat doet de concurrent immers ook. Bepaal voor een opdracht hoeveel tijd je eraan kwijt bent en hoeveel je er aan wilt verdienen. Op basis daarvan calculeer je het aantal uren. Want niet alleen je uurtarief is belangrijk, maar ook een juist ingeschat aantal uren dat je voor een klus nodig hebt. Het schiet niet op als je 4 uur berekent en je bent uiteindelijk het dubbele aan tijd kwijt. Een factuur kun je immers in de meeste gevallen niet achteraf nog aanpassen of je moet er een heel goede reden voor kunnen opvoeren.