De Belastingdienst verplicht jou als zzp’er tot het bijhouden van een goede bedrijfsadministratie. Dit is echter niet alleen voor de Belastingdienst belangrijk, maar juist ook voor jezelf. Je wilt tenslotte inzicht in je inkomsten en uitgaven. Hiermee voorkom je dat je bedrijf op een fiasco uitloopt. Hoe geef jij je administratie succesvol vorm en hoe kan ons platform jou hierbij helpen? Dat lees je in dit artikel.

Boekhouden in Excel

Veel startende zzp’ers kiezen ervoor om hun boekhouding bij te houden in Excel. Het is goedkoop, maar je bent er tegelijkertijd veel tijd aan kwijt. Daarnaast kleven er aan Excel ook de nodige risico’s. Je moet alles namelijk handmatig invoeren en controleren. Een verkeerde formule en je administratie is een puinhoop. Bovendien zijn veel taken in Excel niet te automatiseren en moet je ook met de hand de btw-aangifte doen. Tenslotte kun je jezelf afvragen of al je gegevens wel veilig zijn. Al deze zaken kunnen jou als ondernemer de nodige frustratie en stress opleveren. In zo’n geval kun je beter overstappen naar een online boekhouding.

Online administratie ZZP

Door de administratie als ZZPer online te voeren, kies je voor een strak debiteurenbeleid waar je weinig omkijken naar hebt. Het is een optie om je boekhouding in de cloud vorm te geven. Dit scheelt je veel tijd en dus stress. Daarnaast zijn veel zaken geautomatiseerd en worden al je financiële gegevens optimaal beschermd. Bovendien helpt een online boekhouding jou bij het creëren van meer overzicht in je bedrijfsadministratie. Veel online boekhoudplatforms zijn namelijk te koppelen aan je zakelijke bankrekening. Zelfs het doen van de btw-aangifte gaat een stuk gemakkelijker dan voorheen!

Debiteurenbeheer via A tot ZZP

Via ons platform bieden we jou de keuze voor een zorgvuldig online debiteurenbeleid. Je ZZP administratie wordt op deze manier netjes bijgehouden. Bij ons vind je als freelancer namelijk passende opdrachten en stellen we jou in staat om na voltooiing van een klus een opdrachtgever een factuur te sturen. Dit neemt jou veel werk uit handen en dus heb je vrijwel nergens geen omkijken naar. Zo voer je nog eens een goede bedrijfsadministratie voor jouw bedrijf!

Maak een account aan

Wil je weten hoe het is om te werken via ons platform? Maak vrijblijvend een account aan via de site. De eerste 30 dagen zijn gratis. Dit geeft jou tijd en ruimte om onze site uit te proberen. Loop je ergens tegen aan of heb je vragen? Neem direct contact op met onze supportafdeling. We helpen je graag bij het beantwoorden van al je vraagstukken omtrent een administratie ZZP.