Sta je op het punt om te starten als zzp-er? Dan komt er natuurlijk van alles op je af. Natuurlijk onderneem je graag met plezier, zonder al teveel rompslomp. Starten als ZZPer vergt daarom een goede voorbereiding. Wij geven je graag de informatie en tips die van jouw onderneming een groot succes maken.

Starten als zzp-er, hoe doe je dat?

Elke onderneming begint met het schrijven van een goed ondernemingsplan. Hierin beschrijf je kort en krachtig je businessplannen, je doelgroep, jouw toegevoegde waarde als zzp’er, je concurrenten, hoe jij je doelgroep bereikt, je financiële gegevens en de rechtsvorm die je kiest. Dit plan neem je mee naar de Kamer van Koophandel bij het inschrijven van je bedrijf in het handelsregister. Vergeet geen foto te maken van dit gedenkwaardige moment!

Wat komt er kijken bij starten als ZZP?

Wat voor onderneming je ook drijft, er komt als startende zzp’er van alles op je af. Gelukkig zijn er talloze hulplijnen beschikbaar die je kunt inschakelen om van je bedrijf een succes te maken. Onthoud dat een onderneming staat of valt met een goede administratie. Open daarom een zakelijke rekening bij de bank om je privébetalingen zakelijke betalingen netjes te scheiden. Hiermee creëer je een duidelijk overzicht. In eerste instantie kun je de administratie zelf doen. Bewaar bonnetjes, binnenkomende facturen en zorg verder voor een goed debiteurenbeleid. Je wilt geen belangrijke inkomsten mislopen! Zodra je het drukker krijgt, kun je deze zaken ook uitbesteden aan een boekhouder of administratiekantoor.

Bekijk ook eens welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn, bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Veel bedrijfsmatige risico’s zijn eenvoudig af te dekken met een passende zakelijke verzekering. Verder kun je nadenken over een website, het laten bedrukken van visitekaartjes en structureel actief zijn op social media platformen. Dit zijn belangrijke pijlers voor jouw online succes.

Vind online opdrachten als ZZP’er

Natuurlijk wil je geld verdienen met je toko zodra je gaat starten als ZZP-er. Je bent deze niet voor niets gestart, toch? Via je eigen netwerk heb je misschien al wat opdrachten binnengehaald, maar er zijn nog veel meer manieren om dit aan te pakken. Zo zijn opdrachten in jouw branche ook te vinden via onze site. Je maakt hiervoor eenvoudig een account op onze site. De eerste 30 dagen zijn gratis en nemen wij voor onze rekening. Heb je een opdracht gevonden en is deze succesvol afgerond? Dan stuur je eenvoudig een factuur via onze site. Gemakkelijk, veilig en snel!

Kortom, maak vandaag nog een account aan via de site en schrijf je in als zzp’er. Ongetwijfeld vind je een opdracht die aansluit op wat jij te bieden hebt als startende ZZPer.