Het geven van een relatiegeschenk is een goede manier om de band met je opdrachtgevers te verstevigen. Het geeft hen het gevoel dat ze worden gewaardeerd. Dat een relatiegeschenk helemaal niet duur hoeft te zijn, bewijst ons lijstje van leukste low-budget relatiegeschenken voor Kerst en Nieuwjaar!

Kerst- of nieuwjaarskaart met een eigen ontwerp

Aan een relatiegeschenk hoeft gelukkig geen duur prijskaartje te hangen. Je kunt het namelijk prima zelf maken, waardoor je nog een origineel cadeautje geeft ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kerstkaart met een eigen ontwerp? Een mooie foto inclusief persoonlijke boodschap doet het altijd goed. Kaartjes voelen persoonlijker aan dan een e-mail of een bericht op Facebook. Je zakenrelatie krijgt het idee dat je echt moeite hebt gedaan voor de kaart. Je ontvangt veel waardering en misschien nog wel een kaartje terug!

Winters pakket met drinkfles

In de decembermaand wordt er vaak geproost. Er staat een nieuw jaar voor de deur, dus iedereen wenst elkaar het beste. Wat is in dat geval een beter relatiegeschenk dan een drinkfles met het bedrijfslogo? Het is duurzaam en je komt regelmatig onder de aandacht bij je klant(en). Je kunt de drinkfles eventueel ook in een winters pakket stoppen dat je zelf hebt samengesteld. Combineer het bijvoorbeeld met een paar warme sokken en een aantal geurkaarsen voor de nodige gezelligheid en warmte.

Smullen van een chocoladereep met eigen wikkel

Bijna iedereen houdt van chocolade. Wist je dat je een Tony Chocolonely reep met een eigen wikkel kunt maken? Ontzettend leuk om te doen en aan het einde heb je een origineel relatiegeschenk voor Kerst en of Nieuwjaar! Het creëren van je eigen wikkel is gelukkig heel eenvoudig. Eerst kies je een eigen kleur of template. Vervolgens selecteer je een passende foto of afbeelding. Daarna is het tijd voor de versieringen, wat natuurlijk een heel belangrijk onderdeel is. Tenslotte schrijf je een leuke tekst om de wikkel compleet te maken.

Kerstboompje creëert sfeer

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder een kerstboom. Je hoeft echt niet altijd een groot gevaarte in huis te halen. Ook een kleine kerstboom staat erg gezellig. Je kunt het zelfs geven als relatiegeschenk, in een passende geschenkdoos. Dankzij het kleine formaat en lichte gewicht is het boompje gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Het past bijvoorbeeld prima op een kastje of op een bureau. Het brengt de nodige sfeer in elke ruimte, en is daardoor een fijn en betaalbaar relatiegeschenk.